Inbreker slaat toe bij vier auto's in afgesloten parkeergarage

De verdachte
De verdachte © Politie
DEN HAAG - In vier auto's die stonden geparkeerd in een afgesloten parkeergarage is ingebroken, vermoedelijk door dezelfde man. Die is vastgelegd op camerabeelden uit de garage terwijl hij aan portieren voelt en in een van de wagens stapt.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 24 oktober. Meer zaken zijn hier te vinden.
De garage hoort bij een flat aan het Maria Stuartplein in het centrum van Den Haag. In de nacht van maandag 21 op dinsdag 22 augustus struint de verdachte daar rond. Het is onduidelijk hoe hij in de garage is gekomen: die is alleen toegankelijk voor bewoners.
De man voelt aan portieren van verschillende auto's en zoekt een manier om deuren of ruiten te forceren. Zo probeert hij met zijn elleboog een ruitje in te slaan, voelt hij of een betonnen verhoging los te krijgen is en kijkt hij of er onderdelen van een brandkraan te halen zijn.
Vier auto's opengebroken in parkeergarage - Team West
Eén diefstal gebeurt onder het oog van de camera: de man weet de deur van de auto open te krijgen, gaat op de bestuurdersstoel zitten en doorzoekt de auto. Even later komt hij naar buiten met een laptop in zijn handen. Die zit in een opvallende tas van het Japanse merk Shin-Chan.
Dit is een soortgelijke tas:
Uiteindelijk is er die nacht in vier auto's in de garage ingebroken. Er zijn onder andere schoenen en zonnebrillen gestolen. De verdachte is duidelijk te zien op de camerabeelden. De politie hoopt dat iemand hem herkent.

Weet u wie het is?

Bel de opsporingstiplijn: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Of vul een digitaal tipformulier in op de site van de politie of Meld Misdaad Anoniem