Fietsster zwaargewond door van helling geduwde auto bij winkelcentrum

De helling waar de auto vanaf rolde
De helling waar de auto vanaf rolde © Regio15
DEN HAAG - Bij een parkeergarage in Den Haag is dinsdagavond een vrouw zwaargewond geraakt nadat ze werd geraakt door een auto die van een helling rolde. Ook een andere fietser raakte gewond.
In de parkeergarage van winkelcentrum Mariahoeve aan De Horst startte het voertuig van een 62-jarige man uit Den Haag niet. Samen met zijn partner duwde de man de auto naar de helling. Zo wilden ze de auto laten starten. Op het moment dat de auto met de voorwielen de helling bereikte, probeerde de man in de auto te stappen, maar dat mislukte.
De auto rolde met snelheid, en de man half uit de auto hangend, van het parkeerdek naar beneden. Onderaan de helling werden twee fietsers geraakt door het voertuig, die uiteindelijk aan het einde van de parkeerplaats tot stilstand kwam tegen de muur van een apotheek. Onderweg raakte de auto nog een andere auto.
Fietsster zwaargewond door van helling geduwde auto bij winkelcentrum
'Ik hoorde een harde klap', zegt een vrouw die boven de apotheek woont. Volgens haar zat de bestuurder in de auto toen hij tot stilstand kwam. 'Ik heb verder geen idee wat er is gebeurd', zegt ze. 'Er was al politie in de buurt, die hebben de man meteen aangesproken. Daarna kwamen er meer agenten en ambulances.'
Een fietser, een 57-jarige vrouw uit Den Haag, moest zwaargewond naar het ziekenhuis worden gebracht. De andere fietser, een 33-jarige man uit Den Haag, raakte lichtgewond. De bestuurder van de auto is verdachte, maar mag het proces thuis afwachten.