Brug in Gouda kan instorten en is voorlopig dicht

De brug aan de Spieringstraat
De brug aan de Spieringstraat © Gemeente Gouda
GOUDA - De brug bij de Spieringstraat in Gouda is voor zeker zes weken afgesloten voor verkeer vanwege instortingsgevaar. Uit onderzoek blijkt dat de kademuur onder de brug in slechte staat is, meldt de gemeente. Uiteindelijk kan de kademuur bezwijken en dan belandt de brug in het water.
Tijdens de afsluiting wordt er gewerkt aan een oplossing om de brug te ondersteunen, zodat auto's weer over de brug kunnen. Ook moet de kademuur vervangen worden door de gemeente, de brug zal dan opnieuw worden afgesloten.
De brug komt uit op een particulier parkeerterrein die bewoners van de Oosthaven gebruiken. Dit zorgt ervoor dat deze mensen hun auto nu ergens anders moeten parkeren. Voor gedupeerden wordt een vergoeding geregeld om de parkeerkosten te betalen. Deze mensen zijn hierover geïnformeerd. Het terrein blijft nog wel toegankelijk voor fietsers en voetgangers.

Op meerdere plekken verzwakte kademuren

De brug is van de eigenaar van het terrein en de gemeente gaat over de kademuur. Als de brug zou instorten zou de gemeente hier verantwoordelijk voor zijn. De Goudse binnenstad heeft op meerdere plekken te maken met verzwakte kademuren. Dat komt doordat ze oud zijn en de afgelopen jaren meer belast zijn.