Wéér niet zwemmen in openluchtbad, Waterman pas in 2025 open

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © ANP
WATERINGEN - Een flinke domper voor iedereen die dacht volgend jaar weer baantjes te trekken in De Waterman in Wateringen. Het openluchtzwembad op de grens met Den Haag gaat niet in 2024 open, maar pas in 2025. De aannemer die broodnodige aanpassingen moet plegen heeft het te druk. 'Wij balen er stevig van.'
De afgelopen zomer heeft veel dagen vol zon en hoge temperaturen gebracht, ideale omstandigheden om af te koelen in de drie zwembaden van De Waterman. Toch bleven de hekken dicht, zodat vrijwilligers met name de verwaarloosde ingang, kleedhokjes, douches en toiletten konden vernieuwen.
Voor het aanbrengen van roestvrijstaal in de zwembaden heeft zich slechts één aannemer gemeld: de HBS Group uit Oostenrijk. Dit bedrijf heeft het na de coronatijd zo druk gekregen, dat ze pas in juni volgend jaar kunnen beginnen. De bouw van een nieuw ketelhuis staat gepland voor november 2024.

Het is even niet anders

'Om het op z'n Westlands te zeggen: wij balen wij er stevig van dat wij ook in 2024 geen zwemplezier kunnen aanbieden', laat het zwembad weten. 'Maar het kan echt niet anders.' Intussen hebben de vrijwilligers de douches verwijderd, zodat er een groter middenterrein is ontstaan. De herenkleedkamer wordt een grote vergaderzaal. 'Andere plannen worden onderzocht op haalbaarheid', besluit De Waterman.
In maart werd volop actie gevoerd in de hoop dat het zwembad zou worden gered. Dat lukte, want de gemeenteraad kwam met een zak geld over de brug. Volgens de vrijwilligers hebben acties van leerlingen en scholen een bepalende rol gehad in de uiteindelijke uitkomst.