NS-medewerker mishandeld na uitschrijven boete

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © ANP
DEN HAAG - Op station Den Haag Centraal is maandagavond een medewerker van de NS mishandeld. Dat meldt de politie. De medewerker gaf een 31-jarige man een boete omdat hij met een elektrische step door het station reed. Even later werd hij mishandeld. De verdachte is opgepakt.
Nadat de 31-jarige man uit Vlaardingen een boete kreeg, werd hij weggestuurd door het NS-personeel. Dat weigerde hij en vervolgens schold hij de NS-medewerker uit en mishandelde hem. Hij kon direct in de boeien worden geslagen, meldt de politie.
Volgens een woordvoerder van de NS gaat het met de medewerker 'naar omstandigheden goed'. Hij is inmiddels uit het ziekenhuis, maar wel nog onder behandeling.

'Blijf van onze mensen af'

Voor een medewerker die zoiets meemaakt, staat nazorg klaar, zegt de woordvoerder. 'Het hangt van de persoon zelf af of ze daar gebruik van maken. We hebben van alles beschikbaar, van collega's bij wie hij terecht kan tot psychologische hulp. Maar net waar hij behoefte aan heeft.'
De woordvoerder noemt het incident 'heel ernstig'. 'Blijf gewoon van onze mensen af. Dit hoort gewoon niet te gebeuren.'