Twee explosies in Zoetermeer, verdachten nu nog onherkenbaar in beeld

Deze zaak is opgelost
Deze zaak is opgelost
ZOETERMEER - In het onderzoek naar explosies bij huizen in de Zoetermeerse wijk Oosterheem heeft de politie beelden van twee verdachten. Die zijn waarschijnlijk nog minderjarig en daarom geeft de officier van justitie ze de kans om zich bij de politie te melden. Hun gezichten zijn nu nog geblurd, later kunnen de beelden wel herkenbaar getoond worden.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 31 oktober. Meer zaken zijn hier te vinden.
UPDATE: Een van de twee verdachten heeft zich op vrijdagavond 3 november bij de politie gemeld. Het is een 17-jarige jongen uit De Lier. De tweede verdachte, een 15-jarige Hagenaar, is op maandag 6 november aangehouden na verder rechercheonderzoek. De herkenbare beelden van de twee zullen daarom niet meer worden getoond.
Op maandagavond 16 oktober rond 23.00 uur gaat een explosief af bij een huis aan de Streefkerkstraat. De voordeur en het glas ernaast raken daardoor beschadigd. Zo'n 25 minuten later wordt de verderop gelegen Ruivenstraat opgeschrikt door een knal. Na de ontploffing breekt er brand uit bij een woning.
Er is niemand gewond geraakt, maar bewoners en de buurt zijn uiteraard flink geschrokken. De politie doet uitgebreid onderzoek naar de explosies en bekijkt of er een verband tussen de twee zaken is. Hulp van getuigen is daarbij welkom: wie iets heeft gezien of gehoord dat ermee te maken kan hebben, wordt gevraagd zich te melden.

Onherkenbaar in beeld

De politie heeft bewakingsbeelden waarop twee verdachten zijn te zien. Omdat de jongens vermoedelijk minderjarig zijn, zijn hun gezichten nu nog onherkenbaar gemaakt. De officier van justitie geeft ze hiermee de kans zich te melden bij de politie. Doen ze dat niet, worden de beelden op een later moment wel herkenbaar getoond.
De twee zijn gefilmd bij tramhalte Willem Dreeslaan in de wijk Oosterheem. Daar nemen ze de tram naar halte Voorweg en zijn daarna ook te zien op station Centrum-West. Naast de oproep aan de verdachten om zich te melden, ontvangt de politie ook graag tips over hen.