Kijk live naar Regio Songfestival, stem op 'onze' LIEN

© Regio Songfestival
REGIO - Wie krijgt de 'douze points' tijdens het Regio Songfestival en gaat er met de winst vandoor? Dat is natuurlijk de grote vraag zaterdagavond in de Stadsschouwburg in Utrecht. Wie er met de winst vandoor gaat, wordt bepaald door een vakjury én het publiek. Hier leggen we uit hoe jij op LIEN, de inzending van Omroep West, kan stemmen.
Nadat alle dertien inzendingen van de regionale omroepen hun nummer hebben gezongen, kan je klaar gaan zitten om te stemmen. Het publiek mag zich namelijk rond 21.45 uur helemaal uitleven door via een sms-bericht te stemmen op hun favoriete liedje. Voor LIEN sms je 'LIED 13' naar 2580.
Let wel op, je hebt maar een klein kwartier de tijd om een sms te sturen voor jouw favoriete inzending. Rond 22.00 uur gaan de lijnen weer dicht en worden de stemmen geteld. Deze publiekstemmen bepalen voor een derde hoeveel punten iedere regionale omroep krijgt.
Zo schitterde LIEN op het Regio Songfestival:
LIEN - Waar ben je dan
Maar waar komt die andere twee derde dan vandaan? Die punten worden bepaald door een vakjury. Iedere omroep heeft een eigen jury die ook punten mag geven aan de andere inzendingen. De vakjury van Omroep West bestaat uit Dennis Weening en Céline Huijsmans.
Zij zullen zaterdagavond ook naar alle optredens kijken en vervolgens hun oordeel vellen door twaalf punten te geven aan de regionale omroep die zij het beste vinden, elf punten aan de omroep die daarna de beste is en zo door tot aan één punt voor de omroep die zij het minst goed vinden. De vakjury mag geen punten geven aan de eigen regionale omroep.

Wie wordt de winnaar?

Nadat de lijnen gesloten zijn, zullen allereerst de vakjury's hun punten bekend maken. Daarna zullen de punten van het publiek erbij worden opgeteld. En dan zullen we weten wie de winnaar wordt van het allereerste Regio Songfestival.