LIEN pakt twaalfde plaats tijdens eerste Regio Songfestival

LIEN eindigde op de een-na-laatste plek
LIEN eindigde op de een-na-laatste plek © Omroep West
REGIO - LIEN heeft zaterdagavond de twaalfde plaats behaald tijdens het Regio Songfestival in de Stadsschouwburg in Utrecht. Met het lied 'Waar ben je dan' vertegenwoordigde de popformatie Omroep West tijdens de eerste editie van het liedjesfestijn. L1/Limburg ging er na een spannende nek-aan-nekrace vandoor met de hoofdprijs.
Het Regio Songfestival werd zaterdagavond georganiseerd door de dertien regionale omroep van Nederland waarbij iedere omroep werd vertegenwoordigd door een artiest met een zelfgeschreven nummer. Het liedjesfeest werd zaterdagavond afgetrapt door Omrop Fryslân.
Na twaalf optredens mocht LIEN, bestaande uit Lien Cornelissen (40) en Dylan Siemerink (50) uit Den Haag, namens Omroep West als allerlaatste optreden met het nummer 'Waar ben je dan'.
Bekijk hier het optreden van LIEN tijdens het Regio Songfestival:
LIEN - Waar ben je dan
Na de dertien optredens was het tijd voor de vakjury's en het publiek om hun stem uit te brengen en gaf de band 'We Want ABBA' een gastoptreden. Vervolgens werd er vanuit Utrecht naar iedere regionale omroep gebeld voor de punten van de vakjury's.
Daarna werden de punten bekend gemaakt van het publiek uit heel Nederland en na een spannende ontknoping ging L1/Limburg er met de winst vandoor met in totaal 177 punten. LIEN kwam niet verder dan een twaalfde plaats met in totaal 49 punten.

Ontzettend genoten

'Het is jammer dat we niet zoveel punten hebben gekregen, maar ik ben tevreden met het optreden', zegt Lien Cornelissen na afloop. 'Ik heb ontzettend genoten van dit evenement en alles wat erbij kwam kijken. Het heeft enorm veel zin in mij aangewakkerd om nog veel meer op te gaan treden.'
Limburg is de winnaar van het Regio Songfestival 2023
Limburg is de winnaar van het Regio Songfestival 2023 © Rego Meijer Photography

Uitslag Regio Songfestival:

1. L1/Limburg - 177
2. Omroep Brabant - 172
2. RTV Oost - 172
2. RTV Noord - 172
5. Omrop Fryslân - 159
6. Rijnmond - 148
7. RTV Utrecht - 102
8. RTV Drenthe - 96
9. Omroep Flevoland - 84
10. RTV NH - 80
11. Omroep Zeeland - 78
12. Omroep West - 49
13. Omroep Gelderland - 41

Hieronder is de hele uitzending terug te zien: