Deel ringweg Den Haag gaat twee weekenden dicht voor fietsers, zaterdag ook voor auto's

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © ANP
DEN HAAG - De President Kennedylaan en Houtrustbrug in Den Haag zijn de eerste twee weekenden van november afgesloten voor fietsers vanwege werkzaamheden. Netbeheerder Stedin herstelt op 4, 5, 11 en 12 november twee elektriciteitskabels onder de fietspaden. De President Kennedylaan is zaterdag 4 november ook afgesloten voor autoverkeer.
Het elektriciteitsnet onder de President Kennedylaan en Houtrustbrug wordt op dit moment door slechts één elektriciteitskabel gevoed, omdat de andere kabel kapot is. Stedin gebruikt de eerste twee weekenden van november om deze kabel te herstellen zodat het elektriciteitsnet betrouwbaar en veilig blijft.
Stedin graaft tijdens de twee weekenden de weg open, verwijdert de kapotte elektriciteitskabel en legt een nieuwe kabel aan. Vanwege de werkzaamheden is de President Kennedylaan op zaterdag 4 november van 08.00 uur tot 18.00 uur tussen de Conradkade en 2e Sweelinckstraat in beide richtingen afgesloten voor al het verkeer. De weg is vanaf 18.00 uur weer toegankelijk voor autoverkeer. De fietspaden op de President Kennedylaan en Houtrustbrug zijn in beide weekenden zowel zaterdag als zondag van 08.00 uur tot 23.00 uur dicht.

Alternatieve route

Tijdens de werkzaamheden wordt al het verkeer omgeleid. De bushaltes Groot Hertoginnelaan, Kunstmuseum en Cornelis de Wittlaan vervallen. De bus rijdt een alternatieve route via de Conradkade richting de Groot Hertoginnenlaan. Fietsers vanaf de Segbroeklaan kunnen omfietsen via de Cornelis de Wittlaan. Fietsverkeer vanaf de 2e Sweelinckstraat kan via de 2e Antonie Heinsiusstraat omrijden. Autoverkeer vanaf de Segbroeklaan en Johan de Wittlaan moet omrijden. Verkeer richting Scheveningen kan omrijden via de Stadhouderslaan, Statenlaan en Westduinweg.
De President Kennedylaan is een belangrijke verbinding voor verkeer van en naar het centrum van Den Haag. Stedin heeft daarom in overleg met de gemeente het werk in het weekend gepland. Er rijdt dan minder verkeer en zijn er minder fietsers dan doordeweeks.