112-nieuws | Drie mannen uit Zoetermeer opgepakt wegens drugshandel

De schade bij de woning aan de Ruivenstraat in Zoetermeer
De schade bij de woning aan de Ruivenstraat in Zoetermeer © Omroep West
REGIO - Dagelijks gebeuren er meerdere ongelukken of breken er branden uit. In dit artikel houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws van dinsdag 7 november.

Drie mannen vast wegens drugshandel

De politie heeft drie mannen aangehouden die verdacht worden van handel in verdovende middelen en medeplichtigheid. Het gaat om een 23-jarige, 31-jarige en 60-jarige man uit Zoetermeer. Op vrijdag 27 oktober werd de 23-jarige man aangehouden op de Van Leeuwenhoeklaan, toen hij door de politie op heterdaad werd betrapt bij een drugsdeal. Hij had drugs en een 'hoeveelheid' contant geld bij zich. De man zit nog altijd vast.
Ook op zondag 5 november zag de politie een vermoedelijke drugsdeal aan de Roxenissestraat in Zoetermeer, waarbij de 31-jarige verdachte werd aangehouden. Een huiszoeking in een woning aan het Napelsgeel volgde, waarna de 60-jarige verdachte werd gearresteerd op verdenking van medeplichtigheid. Verschillende soorten drugs en contant geld werden in de woning aangetroffen. De twee heren zijn inmiddels vrijgelaten en mogen thuis de beslissing van het Openbaar Ministerie afwachten.

Arrestatieteam pakt man op bij GGZ-instelling

Een man is dinsdagmiddag door een arrestatieteam gearresteerd bij een vestiging van GGZ Delfland in Delft. Volgens een politiewoordvoerster kwam er een melding van een 'verdachte situatie' die 'uiterst serieus' is genomen. 'De verdachte is na onderzoek gevonden.'

Tweede verdachte aangehouden na explosies

De politie heeft op maandag een 15-jarige jongen uit Den Haag aangehouden voor betrokkenheid bij twee explosies in Zoetermeer. In de nacht van 16 op 17 oktober waren daar aan de Ruivenstraat en in de Streefkerkstraat twee explosies af. De woningen raakten beschadigd, niemand raakte daarbij gewond.
Vorige week vrijdag meldde een 17-jarige jongen zich bij de politie, nadat beelden waren getoond bij Team West. Na onderzoek kon de politie de 15-jarige Hagenaar oppakken.

Vrachtschip ramt hefbrug in Waddinxveen

Een schip is dinsdag tegen de hefbrug in Waddinxveen gevaren. Het brugdek hangt daardoor stil. Het wegverkeer kan op dit moment geen gebruik maken van de oeververbinding over de Gouwe. Ook de scheepvaart is gestremd.

Meerdere voertuigen botsen op A12

De A12 is dinsdag ter hoogte van Zoetermeer volledig afgesloten geweest als gevolg van een ongeluk. Het gaat om de richting vanuit Utrecht naar Den Haag.