Brand in silo vol papier en houtzaagsel, zeven mensen nagekeken in ambulance

Brandweerlieden bestrijden de brand bij Staelduinen Logistics
Brandweerlieden bestrijden de brand bij Staelduinen Logistics © District8
MAASDIJK - Bij Staelduinen Logistics in Maasdijk is donderdag brand uitgebroken in een silo waar papier- en houtzaagsel ligt opgeslagen. Zeven personen zijn door de ambulancedienst nagekeken omdat zij rook hebben ingeademd.
De brand aan de Honderdlaan ontstond rond 8.00 uur en was na een uur blussen onder controle. Omdat de brand moeilijk te blussen was, heeft de brandweer extra materieel ingezet.
Volgens een woordvoerder van de brandweer zijn er geen gewonden gevallen. Zeven personen zijn door de ambulancedienst nagekeken omdat zij rook hadden ingeademd. Bij de brand kwam veel rook vrij, die ook van buiten te zien was.
Uit dit bedrijfspand kwam de rook naar buiten
Uit dit bedrijfspand kwam de rook naar buiten © Omroep West
In het pand wordt onder meer karton gezaagd. Dat zaagsel wordt opgevangen in een grote bak. In die bak is de brand ontstaan, zegt de woordvoerder: 'We hebben de brand gelukkig goed beperkt kunnen houden tot de machine waar die ontstond.'
Op het terrein staan ook vrachtwagens waar chemicaliën in zitten. Als daar vuur bij komt, kan dat gevaarlijke situaties opleveren. Volgens de woordvoerder stonden die ver genoeg van de brandhaard, waardoor er geen gevaar geweest is.