112-nieuws | Meer dan 100 kilo illegaal vuurwerk in schuur - Steekpartij in huis

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © ANP
REGIO - Dagelijks gebeuren er meerdere ongelukken of breken er branden uit. In dit artikel houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws van vrijdag 10 november.

123 kilo illegaal vuurwerk in schuur

In de schuur van een huis aan de Hertzogstraat in Den Haag heeft de politie deze week 123 kilo illegaal vuurwerk gevonden. Een 19-jarige man is aangehouden omdat hij zou handelen in het vuurwerk. Agenten kwamen hem op het spoor via online onderzoek. Volgens de politie verkocht hij diverse soorten verboden knal- en siervuurwerk vanuit zijn schuur.
Ook zijn er twee nepvuurwapens gevonden bij de man. Die zijn, net als het vuurwerk, in beslag genomen. 'De handel en opslag van verboden vuurwerkexplosieven levert levensgevaarlijke situaties op', meldt de politie. Wie informatie heeft over plekken waar dit ligt opgeslagen, wordt gevraagd met 0900-8844 te bellen.

Steekpartij in huis

Aan de Havikshorst in Leiden is vrijdagochtend vroeg een steekpartij geweest in een woning. Daarbij is één persoon gewond geraakt. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht.
Volgens de politie betreft het een incident 'in de relationele sfeer'. Er is een verdachte aangehouden, maar de woordvoerder kan niet zeggen of die nu nog vastzit.

'Schietincident' mogelijk door alarmpistool

Het schietincident aan de Binckhorstlaan in Den Haag werd mogelijk met een alarmpistool gedaan. Dat zegt de politie vrijdag. Donderdagavond kreeg de politie een melding dat iemand een schot had gehoord. In de straat werd ook een huls gevonden.
Volgens de politie zijn er bij het 'schietincident' geen gewonden gevallen. Er is nog niemand aangehouden.