Mishandeling trambestuurder is gefilmd, verdachten krijgen kans zich te melden

Een tram van RandstadRail
Een tram van RandstadRail © ANP
ZOETERMEER - De politie heeft camerabeelden van twee jongens die afgelopen donderdag een trambestuurder hebben mishandeld. De man werd geschopt en geslagen op station Centrum-West in Zoetermeer en raakte daarbij behoorlijk gewond. De verdachten krijgen een week de tijd om zich te melden. Als op dinsdag 14 november nog niet bekend is wie het zijn, worden de beelden getoond in Team West.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 7 november. Meer zaken zijn hier te vinden.
UPDATE: De verdachten hebben zich na deze oproep niet gemeld. Daarom zijn de beelden op 14 november getoond en aan de hand van de beelden zijn ze herkend. De jongens van 16 en 18 jaar zijn op donderdag 16 november aangehouden in België. Ze zitten daar vast en Nederland heeft om hun uitlevering gevraagd.
De trambestuurder is op donderdag 2 november rond 21.00 uur aan het werk. Hij wil op Centrum-West overstappen in een andere tram en gaat via de loopbrug over de sporen naar het andere perron. Daar ziet hij dat de lift wordt geblokkeerd door twee jongens die een elektrische step bij zich hebben.
Hij spreekt ze aan en vraagt of ze de lift uit willen gaan, maar dat valt kennelijk niet in goede aarde. De twee slaan en schoppen de trambestuurder en werken hem naar de grond. Daar gaat de mishandeling verder. Het slachtoffer raakt behoorlijk gewond: hij loopt onder andere een zware hersenschudding op en kan daardoor niet werken.
Trambestuurder mishandeld door jongens die lift blokkeerden - Team West
De mishandeling en de verdachten zijn in beeld gebracht door camera's op het station. 'We roepen hen op zich te melden bij de politie. Doen ze dat niet, zullen we de beelden volgende week in Team West met het publiek delen', zegt een woordvoerder.
Meerdere mensen hebben gezien wat er die avond gebeurde. 'We zien op de beelden dat er tijdens de mishandeling is gefilmd door omstanders', gaat de woordvoerder verder. 'Wij willen die beelden heel graag zien en komen graag in contact met mensen die die beelden hebben gemaakt.'