Zo ziet de nieuwe tram van HTM er uit

Model nieuwe tram HTM
Model nieuwe tram HTM © HTM/Sicco van Grieken
DEN HAAG - Het gaat nog wel drie jaar duren voordat HTM de nieuwe TINA-tram in gebruik neemt, maar nu al kun je even binnen kijken. De vervoerder organiseert binnenkort een 'kijkdag' bij het nieuwe model. De kleur van de stoelen is al vastgelegd, maar over een aantal andere zaken kun jij je ervaring delen.
De bekende rood-beige GTL8-trams van vervoerder HTM worden in 2026 vervangen door de nieuwe, ruime en gelijkvloerse TINA-tram. Leverancier Stadler uit Zwitserland bouwt het voertuig. De nieuwe trams hebben meer zitruimte, grote ramen en vooral: géén drempels of verhoogde vloeren.
Een aantal zaken is al vastgelegd, zoals de kleur van de stoelen. Maar over bijvoorbeeld de vorm van de vasthoudstang tot aan de kleur van de vloerbekleding is HTM benieuwd naar de mening van reizigers.
Bekijk hier het model van de nieuwe TINA-tram:
De komende jaren worden de lijnen van tram 1, 6 en 12 geschikt gemaakt voor de TINA, die breder is dan de trams die nu in en om de stad rijden. Voor de fijnproevers: het model van de TINA is 22 meter lang en 2,65 meter breed.
Foto's van de nieuwe tram van binnen en buiten:
Wie in het model wil koekeloeren om daarna een reactie achter te laten, kan zich aanmelden voor een bezoek op zaterdag 18 november en woensdag 22 november op de HTM-locatie aan de Zinkwerf in Den Haag.