Ontvoeringszaak eindigt in Delft, slachtoffer door mannen met bivakmutsen meegenomen

De auto van het slachtoffer werd in Delft aangetroffen
De auto van het slachtoffer werd in Delft aangetroffen © District8
DELFT - De man die afgelopen weekend werd ontvoerd en in Delft wist te ontsnappen, is in zijn eigen auto meegenomen. Volgens de politie had het 42-jarige slachtoffer uit Beverwijk een zakelijke afspraak met een vrouw in het Noord-Hollandse Egmond aan Zee. Meteen bij binnenkomst werd hij door drie mannen met bivakmutsen vastgehouden, bedreigd en bestolen van persoonlijke spullen.
De afspraak was zaterdag aan het begin van de avond. 's Nachts werd de man door de ontvoerders in zijn eigen auto meegenomen naar Delft, meldt de politie maandag. In de wijk Poptahof wist hij te ontkomen. Het slachtoffer is meerdere keren geschopt, maar hij raakte niet gewond. De politie liet zondag al weten dat hij het naar omstandigheden goed maakt.
Kort na de ontsnapping in Delft werd de auto van de Beverwijker teruggevonden op een parkeerplaats aan het Zwembadpad en de Krakeelpolderweg. De politie heeft de wagen in beslag genomen voor onderzoek.

Afspraak in vakantiehuisje

Volgens NH Nieuws was de zakelijke afspraak tussen het slachtoffer en de vrouw in een vakantiehuisje in de badplaats in Noord-Holland. De eigenaar van die woning zegt dat 'een man en vrouw' de vakantie-accommodatie voor drie nachten hadden geboekt via Airbnb. Ze waren zaterdag aangekomen. Verder wil hij niet reageren.
Ondertussen wordt gezocht naar de daders van de ontvoering. De politie zegt op zoek te zijn naar een vrouw en drie mannen. De mannelijke daders droegen alle drie bivakmutsen en zwarte kleding. Van de vrouw is bekend dat ze zwart gekrulde haren had en een slank postuur. De politie roept getuigen op zich te melden en is op zoek naar camerabeelden.