Lekkage gevonden in zwembad, lessen verplaatst of geschrapt

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © ANP
NAALDWIJK - Bij een inspectie van zwembad De Hoge Bomen in Naaldwijk is een lek 'boven water gekomen'. Uit onderzoek blijkt dat het L-vormige zwembad - waarin zwemlessen worden gegeven - te veel water doorlaat. Het lek heeft gevolgen voor de zwemlessen in het bad.
Eerder dit jaar is begonnen met een grootschalige renovatie van zwembad De Hoge Bomen op het gelijknamige sportpark aan de rand van Naaldwijk. Toen ging het onder meer om groot onderhoud aan binnen- en buitenbaden en het vervangen van installaties.
Direct na oplevering van het renovatiewerk bleek dat er te veel water wegstroomde, zo'n dertig kuub per dag. Volgens de gemeente komt dat vaker voor als bassins na leegstand worden gevuld met zwemwater. Sommige lekken zijn door het vervangen van oude leidingen deels verholpen.
Het bewuste L-bad in Naaldwijk
Het bewuste L-bad in Naaldwijk © WOS
Tijdens de werkzaamheden is een niet eerder ontdekt waterlek gevonden. Een onafhankelijk specialist wijdt de problemen aan onjuiste kitvoegen. Zoals het er nu naar uit ziet, heeft de aannemer zeker een maand nodig om het L-bad van De Hoge Bomen te repareren.
Daardoor vallen zwemlessen uit of worden ze verplaatst naar andere zwembaden. Dat noemt de gemeente Westland 'erg vervelend'. Er wordt volgens de verantwoordelijk wethouder gezocht naar een 'gepaste oplossing'.