Man (26) doodgeschoten in woning: 'Minutenlang voor leven gevochten'

De schietpartij was in een huis in de Boomgaardstraat in Schiedam
De schietpartij was in een huis in de Boomgaardstraat in Schiedam © Media TV
RIJSWIJK - Het Openbaar Ministerie (OM) eist in hoger beroep vijftien jaar gevangenisstraf tegen Clifferdson Z. en Shurendel M. uit Den Haag en Schiedam. De twee verdachten zouden in december 2019 een 26-jarige man uit Rijswijk hebben doodgeschoten. De eis is veel zwaarder dan de veroordeling in oktober 2021, toen de rechter tot zes jaar celstraf kwam.
De schietpartij was op op 28 december 2019 in een woning aan de Boomgaardstraat in Schiedam. Er zou sprake zijn geweest van een mislukte ripdeal, waarna twee mannen onder vuur werden genomen. Een van de twee werd niet geraakt. De verdachten staan terecht voor gekwalificeerde doodslag. Daarbij wordt iemand gedood, en wil de dader daarmee iets anders verbergen.
De advocaat-generaal van het Hof zei dat de slachtoffers op 'uitgekookte wijze' naar het pand in Schiedam zijn gelokt. 'Het slachtoffer heeft minutenlang gevochten voor zijn leven, maar heeft het toch met de dood moeten bekopen.' Hoewel politieagenten snel aanwezig waren, hebben zij niets meer voor het slachtoffer kunnen betekenen. 'Het andere slachtoffer heeft naast zijn vriend gelegen toen deze werd beschoten', klonk het maandag in hoger beroep.

'Drugshandel kost vele mensenlevens'

Dat de andere man niet door kogels is geraakt, wordt omschreven als 'puur geluk'. 'Wat je ook vindt van de slachtoffers en de tas met drugs die ze kwamen verkopen, die twee jongens zijn in een angstaanjagende situatie beland', zegts de advocaat-generaal. De rechtszaak gaat dinsdag verder.