Grote uitslaande brand in stal, koeien halsoverkop naar buiten

Grote brand in koeienstal
Grote brand in koeienstal © MediaTV
ALPHEN AAN DEN RIJN - In een koeienstal in Alphen aan den Rijn is maandagavond laat brand uitgebroken. De loods staat aan de J.C. Hoogendoornlaan, die tussen Alphen aan den Rijn en Bodegraven ligt. Toen de brand uitbrak, stonden er zo'n honderd koeien binnen. Het is onduidelijk of er gewonden zijn.
Het vuur werd rond 23.40 uur aan de meldkamer doorgegeven. Binnen enkele minuten werd opgeschaald naar grote brand, om meer blusvoertuigen bij de stal in het buitengebied te krijgen. Bij het arriveren van de eerste brandweerwagens was de boer al bezig met het ontruimen van de stal. Volgens een woordvoerder van de brandweer zijn alle koeien veilig naar buiten gebracht.
Volgens de brandweer was er vrees voor dat er asbest in het dak van de stal zat. Uiteindelijk bleek het niet zo te zijn. De brandweer ging vervolgens over tot het checken van de constructie, omdat de schade van het pand niet helemaal duidelijk was.

Brand is uit

Even na 0.30 uur meldde de woordvoerder dat de brand uit was. De brandweer is in de nacht nog bezig geweest met nabluswerkzaamheden.