Jongens die trambestuurder mishandelen zijn duidelijk in beeld

Deze zaak is opgelost
Deze zaak is opgelost
ZOETERMEER - De twee jongens die begin november een trambestuurder zwaar mishandeld hebben, zijn nog niet gevonden. De politie toont daarom beelden van de verdachten. Het slachtoffer werd geschopt en geslagen en raakte daarbij behoorlijk gewond.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 14 november. Meer zaken zijn hier te vinden.
UPDATE: De verdachten zijn aan de hand van de beelden herkend. De jongens van 16 en 18 jaar zijn op donderdag 16 november aangehouden in België. Ze zitten daar vast en Nederland heeft om hun uitlevering gevraagd.
De trambestuurder is op donderdag 2 november rond 21.00 uur aan het werk. Hij wil op station Centrum-West overstappen in een andere tram en gaat via de loopbrug over de sporen naar het andere perron. Daar ziet hij dat de lift wordt geblokkeerd door twee jongens die een elektrische step bij zich hebben.
Hij spreekt ze hierop aan en vraagt of ze de lift uit willen gaan, maar dat valt kennelijk niet in goede aarde. De twee werken de trambestuurder naar de grond, slaan en schoppen hem. Ze stoppen pas als het slachtoffer zich los weet te rukken en verschillende omstanders ingrijpen.

Zware hersenschudding

Het slachtoffer raakt behoorlijk gewond: hij loopt onder andere een zware hersenschudding op en kan daardoor niet werken. Daarnaast heeft hij verwondingen in zijn gezicht en schrammen en blauwe plekken over zijn hele lichaam. Ook is zijn bril kapot gegaan tijdens de mishandeling.
Vorige week deed de politie in Team West een oproep naar de verdachten: meld je, anders worden de beelden getoond. Omdat hun identiteit nog niet bekend is, zijn ze nu herkenbaar te zien. Wie ze herkent, wordt gevraagd contact op te nemen met de politie.