Deel van dijk verzakt, weg uit voorzorg dicht

Een deel van de Maasdijk mag niet worden gebruikt
Een deel van de Maasdijk mag niet worden gebruikt © WOS
MAASDIJK - Door de hevige regenval van de afgelopen dagen zijn meerdere afritten van de Maasdijk verzakt. De gemeente heeft daarom een gedeelte van de dijk afgesloten om gevaarlijke situaties te voorkomen.
De weg is afgesloten tussen de weg de Uithof en de rotonde bij het Honderdland. Bij de afsluiting is één rijbaan dicht, zodat het verkeer uit de richting van Maassluis nog steeds kan doorrijden over het midden van de baan.
Het verkeer uit de andere richting wordt omgeleid via het onderpad. Daar zijn de omwonenden van dat pad echter niet zo blij mee, want door de omleiding is het erg druk op het onderpad.

Asfalt moet worden hersteld

Zware voertuigen zoals vrachtwagens en bussen mogen tijdelijk helemaal niet op de Maasdijk komen, tenzij ze er echt moeten zijn. Bussen worden omgeleid via het Honderland, waar ook een tijdelijke bushalte is neergezet.
Om de weg weer vrij te kunnen geven, moet het asfalt worden hersteld. Het is nog niet duidelijk hoe lang dat gaat duren.

Steeds meer heftige regenval

In oktober is extreem veel regen gevallen en ook november is nat begonnen. 'Het was de natste oktober sinds 1906', vertelde hoogheemraad Manita Koop al eerder. 'We moesten alle zeilen bijzetten om dit te beheersen.'
De regenval van de afgelopen tijd heeft op meer plekken voor overlast gezorgd en daar moeten we aan wennen, waarschuwen de hoogheemraadschappen. 'Het weer wordt door de klimaatverandering steeds heftiger. Daar moeten we echt rekening mee houden.'