Jongens van 16 en 18 in België gearresteerd voor mishandeling trambestuurder

Een tram van RandstadRail
Een tram van RandstadRail © ANP
ZOETERMEER - De twee verdachten van de zware mishandeling van een trambestuurder in Zoetermeer zijn gearresteerd, meldt de politie. De jongens van 16 en 18 jaar waren deze week te zien in het opsporingsprogramma Team West en zijn aan de hand van die beelden herkend. Donderdag zijn ze aangehouden in België.
De trambestuurder werd op donderdagavond 2 november mishandeld op station Centrum-West in Zoetermeer. Hij sprak twee jongens aan die de lift blokkeerden met een elektrische step. Vervolgens werd hij door hen naar de grond gewerkt, geslagen en geschopt. Het slachtoffer liep daarbij onder andere een hersenschudding en verwondingen aan zijn hoofd en gezicht op.
De mishandeling was vastgelegd op camerabeelden en de verdachten waren duidelijk te zien op beelden vanuit een tram. Op 7 november riep de politie in Team West de jongens op zich te melden als ze wilden voorkomen dat die beelden werden uitgezonden. Omdat ze dat niet deden, zijn ze afgelopen dinsdag getoond.

Om uitlevering gevraagd

Na de uitzending zijn de verdachten van 16 en 18 jaar herkend en aangehouden in België. Ze zitten daar vast en Nederland heeft om hun uitlevering gevraagd. De beelden waarop de twee te zien waren, zijn van de site van Team West verwijderd.