Vrouw herkent haar man in Opsporing Verzocht, brengt hem naar politiebureau

Opsporing Verzocht, foto ter illustratie
Opsporing Verzocht, foto ter illustratie © ANP
DEN HAAG - Wat voor een stelletje begon als een gezellig avondje op de bank met lekkers, eindigde in een overnachting op het politiebureau. Het romantisch avondje televisiekijken kreeg bij het zappen naar Opsporing Verzocht een bizarre wending...
De man en vrouw uit Den Haag hadden alles gereed gemaakt voor een leuk onderonsje. Er stond al wat lekkers te eten en drinken op tafel, tot de man de afstandsbediening in het vizier kreeg.
Daarmee zapte hij naar opsporingsprogramma Opsporing Verzocht, en dat had hij beter niet kunnen doen. In de uitzending werden namelijk beelden getoond van een winkeloverval op 15 juli in Rotterdam-Kralingen.
Gewapende overval in Rotterdamse juwelierszaak
Gewapende overval in Rotterdamse juwelierszaak © Media TV
Wat het stelletje niet zag aankomen, was dat de man des huizes zélf in beeld kwam terwijl hij de winkel aan het overvallen was. 'De gezelligheid op de bank was natuurlijk ver te zoeken', laat de politie van Scheveningen op social media weten.
De vrouw heeft haar man direct op het politiebureau afgeleverd. Daar werd hij in de cel gezet, waar hij donderdag nog steeds zat. 'Van met je hoofd op de buis naar een plekje tussen het gespuis', reageert de wijkagent van de Haagse Vogelwijk.

Drie verdachten

De overval was op 15 juli in een juwelierszaak in Rotterdam. Medewerkers van de winkel werden bedreigd met een vuurwapen. De overvallers sloegen met sieraden op de vlucht. De Hagenaar is inmiddels de derde verdachte die is aangehouden in de zaak. Ze zitten alle drie nog vast.