112-nieuws | Kilo's vuurwerk gevonden in kinderkamer - Twee drugsdealers opgepakt

Dit vuurwerk lag opgeslagen in een kinderkamer
Dit vuurwerk lag opgeslagen in een kinderkamer © @WA_AlphenRveld
REGIO - Dagelijks gebeuren er meerdere ongelukken of breken er branden uit. In dit artikel houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws van zondag 19 november.

Kilo's vuurwerk in kinderkamer

In Alphen aan den Rijn heeft de politie in een kinderkamer waarin een zeer jong kind slaapt 44,2 kilo illegaal vuurwerk aangetroffen. Dat meldt de politie.
De vondst werd gedaan in een woning in de buurt Oudshoorn, meldt een wijkagent. Het gevonden vuurwerk omschrijft hij als zeer gevaarlijk. De wijkagent stelt dat er 'gepast' opgetreden zal worden.

Dealer zet het op een lopen

De politie in Zoetermeer heeft in twee dagen tijd twee drugsdealers weten op te pakken. De eerste werd donderdag ontdekt door agenten in burger. De man parkeerde zijn auto aan het Monnikenbos en verkocht harddrugs op straat. Zowel de koper als de dealer werden opgepakt, al gaf de dealer zich niet snel over. 'Hij probeerde nog weg te rennen', zeg de politie. Hij werd uiteindelijk ingehaald door de agenten.
Bij de 19-jarige Zoetermeerder is flink wat geld en verdovende middelen gevonden. Dit werd samen met zijn telefoons en auto in beslag genomen. Op een later moment zal hij voor de rechter moeten komen.
De politie nam geld, telefoons en drugs in beslag
De politie nam geld, telefoons en drugs in beslag © Politie Zoetermeer
Ook vrijdag was het raak toen de politie een verdachte situatie zag bij het tankstation aan de Belgiëlaan in Zoetermeer. Nadat een auto wegreed bij het tankstation besloten de agenten de bestuurder te controleren. Al snel bleek dat hij daar niet was om te tanken, aangezien zijn tank nagenoeg leeg was.
De agenten kwamen er achter dat hij naast een geldbedrag ook harddrugs bij zich had. Ook deze man is zijn geld, auto, drugs en telefoons kwijt en moet voor de rechter komen. De 24-jarige Bleiswijker is geen onbekende van de politie, eerder kwam hij ook al in beeld voor drugshandel.

Nog vijf mensen vast na sinterklaasintocht De Lier

Van de negen mensen die zaterdag werden aangehouden rond de sinterklaasintocht in De Lier, zitten er zondagochtend nog vijf vast. Het gaat om vier verdachten van het vernielen van meerdere politiecamera's en een verdachte van het afsteken van illegaal vuurwerk, meldt de politie. De drie mensen die werden gepakt omdat ze slagwapens bij zich hadden zijn weer vrij, net als iemand die werd aangehouden voor openlijke geweldpleging.
Zaterdag protesteerden actievoerders van Kick Out Zwarte Piet (KOZP) bij de intocht van Sinterklaas in De Lier tegen het uiterlijk van de pieten. Zij werden door honderden voorstanders van zwart geschminkte pieten onder meer met vuurwerk en eieren bekogeld.
De politie hield een groep demonstranten op afstand
De politie hield een groep demonstranten op afstand © Regio15