Jongen (17) in pyjama scheurt met 175 km/u over de weg met auto van moeder

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © ANP
DEN HAAG - Een 17-jarige jongen is aangehouden toen hij tijdens een nachtelijk ritje in de auto van zijn moeder probeerde te vluchten voor de politie. Hij reed meer dan 100 kilometer te hard door Zoetermeer. Agenten wisten hem uiteindelijk aan te houden: 'Hij had zijn pyjama al aangetrokken voor een nacht in de cel.'
De jongen viel in de nacht van zaterdag op zondag op omdat hij volgens de Zoetermeerse politie veel te ard over de Europaweg reed. Om hem op zijn rijgedrag aan te spreken werd een stopteken gegeven, maar daar luisterde de jongen niet naar. Tijdens de achtervolging reed hij meerdere keren door rood en scheurde met 175 kilometer per uur over de Australiëweg, waar maar 70 kilometer per uur is toegestaan.
Bij het afslaan naar de N209 raakte hij bijna de macht over het stuur kwijt en staakte hij zijn vluchtpoging, schrijft de politie op Facebook. Nadat de jongen was aangehouden, bleek dat hij onder invloed van cannabis was.

'Pyjama al aangetrokken'

'Kennelijk was de 17-jarige jongen voorbereid op een nacht in de cel. Hij had namelijk zijn pyjama al aangetrokken.' De jongen verklaarde zelf aan de agenten dat hij gewoon midden in de nacht zin had om te rijden in de auto van zijn moeder. De wagen is in beslag genomen en de jongen zit vast op het politiebureau. Daar zal de zaak verder onderzocht worden.