Medewerker schoonmaakbedrijf doodgestoken in poppodium

De politie doet onderzoek in TivoliVredenburg in Utrecht
De politie doet onderzoek in TivoliVredenburg in Utrecht © ANP
DEN HAAG - Een medewerker van een Haags schoonmaakbedrijf is zondag om het leven gekomen in poppodium TivoliVredenburg in Utrecht. De 41-jarige man werd doodgestoken om nog onbekende redenen. De politie heeft diezelfde ochtend nog een verdachte van 51 aangehouden. Het schoonmaakbedrijf zegt 'verslagen' te zijn en 'intens mee te leven met de nabestaanden.'
Het incident gebeurde zondagochtend rond 7.00 uur. Op het moment van de steekpartij waren er geen evenementen meer bezig. 'Bezoekers van evenementen die zaterdagnacht plaatsvonden, waren al naar huis', laat het poppodium weten in een verklaring. Hoeveel mensen er op dat moment aanwezig waren in het gebouw, kan de politie nog niet zeggen.
Volgens een woordvoerder van de politie waren er twee mensen betrokken bij de steekpartij. De dader sloeg meteen erna op de vlucht, waarna het signalement van een verdachte man werd verspreid. Enkele uren na het incident werd de 51-jarige man gearresteerd. Volgens de politie kenden het slachtoffer en de verdachte elkaar vanuit de schoonmaakbranche.

'Een geliefde collega'

Het 41-jarige slachtoffer van de steekpartij was werkzaam bij B2 Cleaning uit Den Haag, een schoonmaakbedrijf waar het poppodium mee samenwerkte. Het bedrijf laat in een verklaring weten 'een geliefde collega' te zijn verloren door een steekincident. 'Er zijn geen woorden voor om onze verslagenheid te benoemen. We leven intens mee met de nabestaanden.' Verder wil het bedrijf niets kwijt over het incident.
Ook poppodium TivoliVredenburg laat weten flink geschrokken te zijn van de gebeurtenis. 'We zijn erg aangedaan door wat er is gebeurd, we leven mee met de nabestaanden', zegt het muziekcentrum. Alle evenementen gingen zondag niet door.