Bekijk hier de uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen in jouw gemeente

Deze vrouw maakt een foto tijdens het stemmen
Deze vrouw maakt een foto tijdens het stemmen © ANP
REGIO - De uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen in iedere gemeente in onze regio is bekend. Benieuwd hoe er in jouw stad of dorp gestemd is? De resultaten zie je in onze verkiezingstool.
In de onderstaande tool kun je zelf jouw gemeente opzoeken. Dat doe je door je gemeente in het kaartje aan te klikken of door de gemeente op te zoeken in de zoekbalk. Als de uitslag van een gemeente bekend is, zal deze bijgewerkt worden in het kaartje.
Hieronder zie je de gezamenlijke uitslag van de 27 gemeenten in onze regio, vergeleken met 2021. Die vertoont veel zelfde trends als de landelijke: de PVV verdubbelt ruim en het tegenovergestelde geldt voor D66 en CDA. De VVD verliest hier wel minder fors, en is groter dan GroenLinks/PvdA.
Vergeleken met de landelijk uitslag zijn er weinig grote verschillen. De partij van Geert Wilders en NSC krijgen hier een iets kleiner aandeel van de stemmen, en VVD, GL/PvdA doen het wat beter. Relatief zijn de grootste verschillen zichtbaar bij de BBB en Denk. BBB is in deze regio bijna half zo klein als landelijk, en Denk juist een derde groter.
Klik hieronder op ons liveblog waarin we je de hele dag op de hoogte houden van het laatste nieuws deze dag na de verkiezingen: