Plafondplaten vallen naar beneden in kleuterklas, basisschool ontruimd

De Prinses Julianaschool in Gouda
De Prinses Julianaschool in Gouda © MediaTV
GOUDA - De Prinses Julianaschool in Gouda is maandag ontruimd. In één van de kleuterlokalen van het schoolgebouw is een deel van de plafondplaten naar beneden gestort. Een woordvoerder van de school laat weten dat twee kleuters lichte verwondingen opliepen door het incident.
Direct na het ongeluk is de basisschool ontruimd geweest. De leerlingen zijn opgevangen op een andere locatie. Waardoor de plafondplaten zijn losgeraakt, is nog niet bekend. Op het moment dat de platen vielen, waren alle kinderen in de klas. De twee kleuters die lichtgewond raakten, zijn behandeld in een ambulance, maar konden daarna weer naar huis.
GGD Hollands Midden en de omgevingsdienst hebben onderzoek naar het ongeval gedaan. Het plafond van het desbetreffende lokaal en het naastgelegen lokaal worden gecontroleerd en vervangen. Op dit moment worden de twee lokalen leeggehaald.

Meerdere plafonds gecontroleerd

Plafonds in andere lokalen zijn ook gecontroleerd, omdat de school geen risico wil nemen. Doordat deze plafonds anders zijn opgebouwd en uit een ander bouwjaar komen, zijn de risico's uitgesloten. 'De school voert ieder jaar de onderhoudscontroles uit en is helemaal up-to-date qua onderhoud', laat de basisschool weten in een verklaring.