Slachtoffer en verdachte van fatale steekpartij in poppodium waren collega's

© ANP
DEN HAAG - De verdachte die is opgepakt voor het doodsteken van een schoonmaker in het Utrechtse poppodium TivoliVredenburg, was een collega van het slachtoffer en werkte bij hetzelfde Haagse schoonmaakbedrijf. Dat meldt RTV Utrecht op basis van de politie en de directeur van TivoliVredenburg. 'De verdachte en het slachtoffer kwamen hier werken voor het schoonmaakbedrijf', meldt directeur Jeroen Bartelse.
Volgens hem kan niemand zomaar van buiten naar binnen gewandeld zijn. Het kan dus volgens hem niet anders dat ook de verdachte werkzaam was bij het schoonmaakbedrijf. Ook de politie bevestigde maandag dat de 51-jarige verdachte het slachtoffer kende vanuit de schoonmaakbranche.
De steekpartij vond zondagochtend vroeg plaats in het poppodium, nadat de nachtprogrammering was afgelopen. Het personeel van TivoliVredenburg heeft nog samen met de hulpdiensten geprobeerd om het slachtoffer te redden, maar dat mocht niet baten. Het 41-jarige slachtoffer overleed aan zijn verwondingen.

'Veel indruk'

Volgens de directeur maakte het voorval 'ongelooflijk veel indruk' op de werknemers die het slachtoffer nog hebben geprobeerd te helpen. 'Iedereen is erg aangedaan. Zoiets ingrijpends als dit maken wij natuurlijk ook nooit mee.' Er is dan ook slachtofferhulp aangeboden aan het personeel van het podium.
'Het was een inktzwarte dag. In eerste instantie natuurlijk voor de nabestaanden, maar ook voor onze medewerkers', gaat de directeur verder. Op maandag kwamen de medewerkers van het poppodium nog bij elkaar om bij het incident stil te staan.

'Geliefde collega'

De collega's waren werkzaam bij B2 Cleaning, een Haags schoonmaakbedrijf. Het bedrijf liet maandag in een verklaring weten 'een geliefde collega' te zijn verloren door een steekincident. 'Er zijn geen woorden voor om onze verslagenheid te benoemen. We leven intens mee met de nabestaanden.' Verder wil het bedrijf niets kwijt over het incident.