Er kan nog meer bij, Angelique regelt extra opslag voor Sintvoorieder1-actie

Angelique (rechts, in het zwart) tijdens de radio-uitzending
Angelique (rechts, in het zwart) tijdens de radio-uitzending © Chris Westerduin
DEN HAAG - Waar het ene na het andere cadeautje binnenkomt bij de actie Sintvoorieder1 - soms gaat het zelfs met tien cadeautjes tegelijk - heeft Angelique Burgstede op het eerste gezicht niets meegenomen naar de radio-uitzending van Omroep West en Den Haag FM. Maar ze levert wel degelijk een bijdrage aan de actie: twee zeecontainers om de cadeaus in op te slaan. Waarom deze hulp?
Als ze die vraag krijgt schiet Angelique vol. 'Dat vind ik moeilijk', zegt ze. Dan vervolgt ze: 'Ik heb zelf in een periode gezeten waarin ik het moeilijk had. Mijn scheiding was heel kort voor de feestdagen. Gelukkig had ik veel lieve mensen om me heen.'
Zij hebben Angelique er doorheen gesleept en nu wil ze iets aardigs voor mensen in dezelfde situatie doen. Ze gaat praten met het bedrijf waar ze werkt, CBox containers, en regelt twee zeecontainers.

Tienduizenden cadeaus

En niet van die kleintjes ook. 'Het zijn grote opslagcontainers, zes meter lang.' Al snel wordt er berekend dat er duizenden cadeaus in kunnen. En dat komt goed uit, want het doel van de actie is om 50.000 cadeaus op te halen en die kunnen dan mooi in de containers bewaard worden.
Radio West, Den Haag FM, Sleutelstad-Unity.nu, BO, Studio Alphen, Omroep Delft, Midvliet, RTV Krimpenerwaard, RTV Katwijk, RTV Gouwestad, ZFM en Feel Good Radio voeren deze week gezamenlijk actie om in totaal 50.000 cadeaus in te zamelen voor kinderen die anders met Sinterklaas geen cadeau krijgen.
Deze hele week kunnen luisteraars van de regionale- en lokale omroepen cadeautjes komen doneren in de Centrale Bibliotheek in Den Haag, of bij de deelnemende lokale omroepen in hun eigen stad of dorp. Bij de bibliotheek in Den Haag kan dat tussen 6.00 en 19.00 uur.
De inzamelactie leeft in de hele regio. Vorig jaar, toen de actie voor het eerst werd gehouden, hoopte de organisatie in eerste instantie op zo'n 20.000 cadeaus. Uiteindelijk werd ruim het dubbele gehaald: meer dan 47.000 cadeaus. Het doel dit jaar? 50.000 cadeautjes ophalen.