Tientallen woningen ontruimd na grote brand in meubelzaak

Diverse brandweereenheden uit de regio zijn op de brand afgekomen
Diverse brandweereenheden uit de regio zijn op de brand afgekomen © Regio15
DEN HAAG - Bij een grote brand in een meubelmakerij aan de Loosduinseweg in Den Haag zijn tientallen woningen ontruimd geweest. Donderdagavond rond 19.30 uur was de brand uit en mochten alle bewoners weer naar huis. Er raakte niemand bij de brand gewond.
De brand ontstond donderdag rond 17.00 uur bij het bedrijf Timberman Products. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is nog niet bekend. De brand woedde vooral op de zolder van het bedrijf. Er werden veel brandweereenheden ingezet om de brand te blussen.
Boven het bedrijf ligt een appartementencomplex. De bewoners van deze woningen moesten door de rook hun woning verlaten. In eerste instantie stonden zij op straat, voor ze opgevangen konden worden. Dit gebeurde eerst in een café, waarna ze niet veel later naar de sporthal van een school zijn gebracht. In totaal zijn er ongeveer zestig mensen hier opgevangen.

Huisdieren nagekeken in dierenambulance

Bij de brand raakte niemand gewond. De dierenambulance kwam ook naar de Loosduinseweg om de huisdieren van de bewoners na te kijken.
Om 19.30 uur had de brandweer de brand geblust. Na een ventilatie van het bedrijf konden de bewoners van de bovengelegen woningen terug naar huis. Dit moest wel onder begeleiding van de brandweer gebeuren omdat de woningen nog een laatste keer gecontroleerd moesten worden.