Kledingmerk zorgt voor onveilige situatie in winkelstraat, vuurwerk gegooid naar politie

Het was druk op de Grote Marktstraat
Het was druk op de Grote Marktstraat © Den Haag FM
DEN HAAG - Kledingmerk 'Grind4more' heeft voor flink wat onrust gezorgd in de Grote Marktstraat in Den Haag. De populaire TikTokker Viinasco0 en een andere Youtuber riepen op om te verzamelen in de Haagse winkelstraat. Zo'n honderd jongeren gaven daar gehoor aan. Toen de politie aankwam, werd de sfeer grimmig. Er zou vuurwerk naar agenten zijn gegooid. Meerdere winkels zijn uit voorzorg gesloten, er zijn twee mensen aangehouden.
TikTokker Viinasco0, echte naam Vinasco Medina, riep op om naar het centrum van Den Haag te komen voor een weggeefactie van kleding. Op andere accounts werd gemeld dat er ook Playstations uitgedeeld zouden worden. Het werd vervolgens erg druk, vooral veel jongere fans kwamen naar de Grote Marktstraat.
Kijk hier naar de drukte op de Grote Marktstraat:
Onveilige situatie op Grote Marktstraat
Volgens de politie werd het door de drukte op de winkelstraat al snel onveilig. En dus kwam de politie met tien politiewagens en een flink aantal agenten naar het centrum om de boel te sussen. Toen de politie aankwam, sloeg de sfeer echter om. De jongeren zouden met vuurwerk hebben gegooid en er ontstond een vechtpartij. Uit voorzorg werd een andere aanwezige Youtuber uit de menigte gehaald.

Groot succes

De eigenaar van het merk Grind4more, Edmond, ook bekend als DJ Eduu, vond de actie een groot succes. Hij stond glunderend te kijken naar de vele mensen in de winkelstraat. Tegelijk was hij ook wel verrast door de grote opkomst. Het was de eerste keer dat zo'n evenement door zijn merk was georganiseerd. 'Te gek.'
Na 19.30 uur sommeerde de politie iedereen te vertrekken. Vervolgens zijn er meerdere mensen aangehouden. Iemand ging op de motorkap van een politiewagen staan, een ander beledigde een agent.

Deuren dicht

De actie had ook gevolgen voor de winkels in de Grote Marktstraat. Zo liet de Mediamarkt maar mondjesmaat mensen naar binnen. Andere winkels sloten volledig de deuren.