'Foute boel', buurt in shock na dood van 45-jarige buurvrouw

Bij de ingang van het rijtjeshuis houden agenten de wacht
Bij de ingang van het rijtjeshuis houden agenten de wacht © Omroep West
RIJSWIJK - 'Ik werd wakker van twee hele harde knallen. Eerst dacht ik dat er iets was omgevallen, maar na een paar minuten klonken er nog twee.' Buurtbewoners van de Lange Dreef in Rijswijk reageren geschokt op het overlijden van de 45-jarige buurvrouw uit de straat. De vrouw die in de nacht van zaterdag op zondag overleed, is neergeschoten.
Zara kan nog steeds niet begrijpen wat er zich in het huis naast dat van haar heeft afgespeeld. De vrouw die al jaren goed contact heeft met haar buren, wordt zondagnacht wakker van wat zij zelf omschrijft als hele harde knallen. 'Mijn dochter kwam rond elf uur terug van een concert en zelf was ik gisteravond uiteten in Scheveningen', blikt ze terug.
Ze vecht tegen haar tranen en omschrijft dan hoe ze plots uit haar slaap wordt gehaald. 'Ineens werd ik wakker van twee hele harde knallen. Eerst dacht ik dat er iets was omgevallen, maar na een paar minuten klonken er nog twee. Het ging allemaal heel snel en daarna stond het hier vol met politieagenten en ambulances. Het is hartverscheurend en ik realiseer mij nog steeds niet dat mijn buurvrouw er niet meer is.'
Toen wist ik dat het foute boel was
Een andere buurvrouw uit het rijtje is compleet in shock. In de woonkamer van haar appartement zit ze samen met haar man en dochter aan tafel terwijl ze zoekt naar de juiste woorden. 'Ik kan het nog steeds niet geloven. Toen ik wakker werd door een heel raar geluid, zat ik gelijk rechtop in bed. Eenmaal beneden zag ik door onze ruiten allemaal zwaailichten en stonden er buiten agenten in kogelwerende vesten. Toen wist ik dat het foute boel was.'
Slapen lukt het gezin nauwelijks en zondagmiddag zitten de drie met meer vragen dan antwoorden. 'Mijn man heeft laatst nog met de buurman staan praten in de tuin. Ik had heel goed contact met haar. Het was een hele leuke vrouw die altijd in was voor een praatje. Het is voor ons een raadsel wat er is gebeurd en we kunnen niet geloven dat ze er niet meer is.' Deze buurman (49) is zondagnacht zwaargewond buiten de woning gevonden. Hij is verdachte in de zaak.
Aan de Lange Dreef in Rijswijk heeft zich een familiedrama voltrokken
Aan de Lange Dreef in Rijswijk heeft zich een familiedrama voltrokken © Omroep West
Ook een overbuurvrouw ziet hoe de straat in woonwijk Strijp zich zondagnacht vult met politie. In de deuropening van haar appartement zegt ze niet te kunnen begrijpen wat er zich een paar deuren verder mogelijk heeft afgespeeld. 'We hebben het heel moeilijk en kunnen het niet bevatten. Het was een heel leuk stel en daar wil ik het bij laten', vertelt ze voordat ze terug naar binnen loopt.
De straat is zondagmiddag nog voor een deel afgezet met rood-wit politielint. Binnen de afzetting staan twee bussen van de recherche en de ingang van het rijtjeshuis wordt continu bewaakt door agenten. Rechercheurs in witte pakken doen een sporenonderzoek en verschijnen zo nu en dan kort bij de voordeur. In de voortuin staat een zwarte scooter en op de grond liggen blauwe vuilniszakken.

Mogelijk sprake van familiedrama

De 45-jarige vrouw blijkt te zijn neergeschoten. Hulpdiensten hebben haar nog gereanimeerd, maar ze overleed aan haar verwondingen. Buiten de woning werd een zwaargewonde 49-jarige man gevonden. Hij woonde ook in het huis, zegt de politie.
De Rijswijker is met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar hij nog steeds ligt. De politie denkt dat hij de mogelijke schutter is en ziet hem als verdachte. De Rijswijkse burgemeester Huri Sahin laat weten dat er sprake lijkt te zijn van een 'familiedrama'.