Auto botst op pijlwagen snelweg, ook andere ongelukken

Het ongeluk op de N207 bij Alphen aan den Rijn
Het ongeluk op de N207 bij Alphen aan den Rijn © MediaTV
REGIO - Het is oppassen geblazen voor automobilisten vanwege gladheid. De woensdagochtendspits kent (vooralsnog) geen grote problemen, afgelopen nacht waren er wel meerdere ongelukken.
Het op het oog meest heftige ongeluk gebeurde op de A12, bij Bleiswijk in de richting van Gouda. Een auto is daar op een pijlwagen gebotst. Het voertuig is zwaar beschadigd. Hoe de inzittende eraan toe is, is niet bekend. De snelweg werd na de aanrijding enige tijd afgesloten. Een politieauto die op weg was naar het ongeluk, crashte onderweg.
Op de N11 bij Alphen aan den Rijn schaarde een vrachtwagen. Een lantaarnpaal en een stroomkast werden daarbij gesloopt. Kort daarna kwam op de N207 bij Alphen een auto op zijn kant terecht, nadat de bestuurder de macht over het stuur verloor en ook een lantaarnpaal raakte.
Weerinstituut KNMI waarschuwt dat het tot halverwege de ochtend plaatselijk glad kan zijn door winterse buien, hagel en (natte) sneeuw. Lokaal kan zich een sneeuwdek vormen van één tot drie centimeter. In acht provincies (Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel, Gelderland, Utrecht, Noord-Brabant en Limburg) geldt code geel.
Ook bij Zevenhuizen, op de N219, werd een lantaarnpaal omver gereden. Een wit busje is haaks op de weg komen te staan met flinke schade aan de voorbumper.