Ravage aangericht bij juwelier, winkel voor tweede keer in ruim maand doelwit

De schade aan het pand van de juwelier
De schade aan het pand van de juwelier © MediaTV
WADDINXVEEN - Er is dinsdag- op woensdagnacht een ravage aangericht bij JuweliersHuys Van Veen Simons. De hele pui van de winkel aan het Koningin Wilhelminaplein in Waddinxveen ligt aan diggelen na een ramkraak. Of er iets is buitgemaakt is nog niet bekend.
Rond 2.30 uur reed een gestolen auto door de gevel van het winkelpand. Vier personen gingen vervolgens de winkel in. 'Na korte tijd vluchtten de verdachten op klaargezette fietsen in de richting van de Willem de Zwijgerlaan', meldt de politie. Ze zijn nog niet aangehouden.
De eigenaar van de juwelierszaak vertelt aan Omroep West dat de daders een boom uit een van de bloemperken voor de deur hebben omgezaagd met een kettingzaag. Daarna zijn ze zijn winkel binnengereden. 'Maar het glas is zo sterk dat ze er nog steeds niet doorheen konden', zegt hij. Volgens hem is er niets meegenomen. De politie zegt dat daar nog onderzoek naar gedaan wordt. De eigenaar van de zaak hoopt donderdag weer open te kunnen.

Eerder al inbraakpoging

De zwarte Hyundai Tucson die door de ramkrakers is gebruikt zou gestolen zijn in Pijnacker, tussen 11 oktober en 13 oktober. De politie zoekt informatie over de auto die is gebruikt bij de ramkraak en komt ook graag in contact met getuigen van de ramkraak.
Anderhalve maand geleden was er een inbraakpoging bij dezelfde juwelier. De voordeur en ramen raakten zwaar beschadigd, maar de inbrekers slaagden er toen niet in om binnen te komen.