Moordverdachte te zwaar gewond om te worden verhoord

Bij de ingang van het rijtjeshuis houden agenten de wacht
Bij de ingang van het rijtjeshuis houden agenten de wacht © Omroep West
RIJSWIJK - De man die afgelopen weekend vermoedelijk zijn 45-jarige vrouw doodschoot in een woning aan de Lange Dreef in Rijswijk is te zwaar gewond om te worden verhoord. Hij is daarom formeel uit voorlopige hechtenis vrijgelaten. Dat laat het Openbaar Ministerie weten.
Bewoners van de Lange Dreef werden in de nacht van zaterdag op zondag wakker van twee harde knallen. 'Eerst dacht ik dat er iets was omgevallen, maar na een paar minuten klonken er nog twee', vertelde de buurvrouw van de doodgeschoten vrouw zondag.
De eerste knallen waren vermoedelijk de schoten op de vrouw. De laatste twee knallen vermoedelijk de schoten waarmee de man zichzelf wat wilde aandoen. Hij werd zwaargewond in een parkje vlakbij de woning aangetroffen en is naar het ziekenhuis gebracht. Daar ligt hij nog steeds.

Blijft wel verdachte

Volgens het Openbaar Ministerie is de toestand van de man zo slecht dat hij niet verhoord kan worden. Zo'n verhoor moet binnen drie dagen plaatsvinden. De man blijft overigens wel verdacht van moord of doodslag op de vrouw.