Tienduizenden mensen hebben energietoeslag gekregen, nog 10.000 nieuwe aanvragen verwacht

Ter illustratie
Ter illustratie © ANP
DEN HAAG - Inwoners van Den Haag die vorig jaar geen energietoeslag hebben gekregen, kunnen vanaf nu een aanvraag indienen bij de gemeente om die toelage alsnog te krijgen. Ook alle Hagenaars die een jaar geleden energietoeslag ontvingen, hebben het geld wederom overgemaakt gekregen.
Zo'n 45.000 stadsgenoten die recht hadden op de energietoeslag hebben het geld inmiddels ontvangen. Dat betreft alle inwoners die een jaar eerder ook konden rekenen op een toeslag om de hoge energierekening te betalen en waarvan de situatie nu niet anders is dan een jaar eerder.
Ook inwoners met een uitkering van de gemeente hebben het geld ontvangen. Anderen kunnen sinds woensdag een aanvraag indienen.

10.000 nieuwe aanvragen verwacht

Het formulier om energietoeslag voor 2023 aan te vragen staat vanaf dan online. Daar kun je een aanvraag doen als je nog geen toeslag hebt gekregen, maar er wellicht wel recht op hebt.
De financiële compensatie kan worden aangevraagd door huishoudens met een inkomen tot en met 150 procent van de bijstandsnorm. In totaal verwacht de gemeente ongeveer 10.000 nieuwe aanvragen voor de toeslag.