112-nieuws | Man valt van dak bij uit de hand gelopen ruzie - 1,7 miljoen aan smartphones gestolen

Hulpdiensten voor de woning in de Stationsstraat in Alphen aan den Rijn
Hulpdiensten voor de woning in de Stationsstraat in Alphen aan den Rijn © Media TV
ALPHEN AAN DEN RIJN - Dagelijks gebeuren er meerdere ongelukken of breken er branden uit. In dit artikel houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws van maandag 4 december.

Twee gewonden bij uit de hand gelopen ruzie

Bij een incident in de Stationsstraat in Alphen aan den Rijn zijn in de nacht van zondag op maandag twee mensen gewond geraakt, meldt de politie. Het incident, dat werd gemeld als een schietpartij, vond rond 03.30 uur plaats in een woning.
Volgens de politie is er vermoedelijk sprake van een uit de hand gelopen ruzie. Daarbij is er in ieder geval niet geschoten. In de woning is wel een alarmpistool aangetroffen.
Eén van slachtoffers raakte gewond door fysiek geweld tijdens de vermoedelijke ruzie en is zelf naar het ziekenhuis gegaan voor behandeling. De tweede persoon raakte gewond toen hij van een dak gleed en zo'n vier meter naar beneden viel. Hij is overgebracht naar een ziekenhuis en wordt door de politie gezien als verdachte.
De identiteit van de laatste man is nog niet bekend. De politie doet onderzoek naar wat zich precies in de woning heeft afgespeeld en vraagt getuigen om zich te melden.

1,7 miljoen aan smartphones gestolen, man aangehouden

Een 64-jarige man is afgelopen woensdag in de omgeving van Delft aangehouden voor het stelen van smartphones met een waarde van 1,7 miljoen euro. Dat is maandag bekendgemaakt. Vorige maand, op 29 oktober, is er een lading smartphones gestolen bij Schiphol.
De beelden van de diefstal waren afgelopen week bij Opsporing Verzocht te zien. Een dag later kon de man worden aangehouden. Hij is op vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. De Koninklijke Marechaussee doet onderzoek naar de zaak, onder leiding van het Openbaar Ministerie Noord-Holland.
De Koninklijke Marechaussee kon niets zeggen over de woonplaats van de verdachte.