112-nieuws | Voetganger geschept door vrachtwagen - Sjoemelende aannemer gearresteerd

Vrouw geschept door vrachtwagen
Vrouw geschept door vrachtwagen © District8
REGIO - Dagelijks gebeuren er meerdere ongelukken of breken er branden uit. In dit artikel houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws van donderdag 7 december.

Sjoemelende aannemer gearresteerd

Een 43-jarige klusjesman uit Alphen aan den Rijn is gearresteerd op verdenking van oplichting. Hij zou meerdere mensen hebben belazerd door betaalde bouwklussen niet meer te leveren. Hoeveel mensen de dupe van zijn praktijken zijn, kan de politie nog niet zeggen.
Over de totale schade is evenmin veel duidelijk. 'De gedupeerden hebben een behoorlijke schadepost, maar over de hoogte van het bedrag worden verder geen mededelingen gedaan', zegt een woordvoerder. Hij loopt overigens weer op vrije voeten, maar blijft verdachte in de zaak.

Voetganger geschept door vrachtwagen

In de Weimarstraat in Den Haag is een vrouw geschept door een vrachtwagen. Dat gebeurde donderdagochtend even na 9.30 uur. Aanvankelijk werd de arts uit de traumahelikopter naar het ongeluk gestuurd, omdat de situatie ernstig leek.
Dat viel uiteindelijk mee. De voetganger - met nog onbekende leeftijd - is aanspreekbaar en naar een ziekenhuis gebracht, weet een politiewoordvoerster. Het is nog onduidelijk hoe het ongeluk, ter hoogte van de Beeklaan in het Regentessekwartier heeft kunnen gebeuren. Tramlijn 12 moest tijdelijk omrijden.

Man twee keer kort achter elkaar aangehouden

De politie heeft donderdagochtend in de Haagse binnenstad behoorlijk wat werk gehad aan één man, schrijft het politieteam op Instagram. Agenten controleerden hem toen hij met een auto door een voetgangersgebied reed. Al snel bleek dat de man geen rijbewijs had. Uit een alcoholtest kwam ook dat hij te veel gedronken had. Na een proces-verbaal en een rijverbod kon hij weer gaan.
Eenmaal op vrije voeten, ging de man meteen een horecazaak in om een alcoholisch drankje te nuttigen. Niet veel later stapte hij opnieuw in de auto en reed-ie weg. De politie heeft hem wéér aangehouden, deze keer voor het rijden zonder een rijbewijs, het rijden onder invloed én het rijden tijdens een rijverbod.

Botsing op snelweg

Door een ongeluk op de A12 bij Gouda zijn donderdagochtend drie rijstroken afgesloten geweest. Automobilisten die reden in de richting van Zoetermeer en Den Haag moesten rekening houden met zeventig minuten vertraging.