Geld inzamelen voor drie weeskinderen na partnermoord: 'Zij staan er nu alleen voor'

Kaarsjes, bloemen en kaartjes bij de woning van het gezin
Kaarsjes, bloemen en kaartjes bij de woning van het gezin © ANP
RIJSWIJK - Via crowdfunding wordt geld ingezameld voor de drie kinderen van de ouders die om het leven zijn gekomen bij een partnermoord in Rijswijk. Om 'een nieuwe start te maken'. Afgelopen weekend werd de moeder van het gezin vermoord. Haar man is de vermoedelijke dader. Hij overleed woensdag aan zijn verwondingen.
'Hiermee staan deze drie onschuldige kinderen er nu alleen voor met de steun van familie en vrienden', luidt de tekst op de pagina van de crowdfundingsactie. De kinderen zijn twaalf, zestien en negentien jaar oud.
Vrijdag aan het einde van de ochtend staat de teller op meer dan 35.000 euro. Ieder uur worden er duizenden euro's gedoneerd. 'We hebben geen streefbedrag, maar hopen op een bedrag waarmee wij de kinderen een goede start kunnen bieden van hun toekomst zonder ouders.'

'Overdonderd door het nieuws'

De crowdfunding is opgestart door korfbalvereniging Refleks uit Rijswijk, waar de familie actief is. 'Wij werden overdonderd door het nieuws van een familiedrama binnen onze vereniging. Wij betreuren dit natuurlijk ten zeerste en leven mee met de kinderen en de familie. Door de hele vereniging was de schok en het ongeloof zeer groot', reageert Marcel van Lith namens het bestuur.
Afgelopen zondag en dinsdag is de kantine opengesteld om samen te komen. Daarbij was professionele hulp aanwezig. 'Veel mensen vonden hier steun bij elkaar. De verslagenheid en het ongeloof was voelbaar.' In de kantine is een plek ingericht voor steunbetuigingen en kaartjes voor de familie.
© ANP
Eén van de kinderen uit het gezin voetbalt bij KMD uit Wateringen. Het bestuur van de voetbalvereniging zegt in een statement op de website 'diep geschokt' te zijn. Daarom heeft de club besloten om de wedstrijden van de oudste jeugdteams en alle seniorenelftallen niet door te laten gaan.
'Wij vragen eenieder in deze donkere periode als KMD-familie samen elkaar te blijven steunen en uiteraard gaan onze gedachten naar de direct betrokkenen.'

Vader, moeder en drie kinderen

Vorig weekend heeft zich een partnermoord voltrokken in een woning aan de Lange Dreef in Rijswijk. Agenten troffen daar een zwaargewonde 49-jarige man aan en een doodgeschoten 45-jarige vrouw. De twee woonden samen met hun drie kinderen in het huis.
Omwonenden werden in de nacht van zaterdag op zondag wakker van twee harde knallen. 'Eerst dacht ik dat er iets was omgevallen, maar na een paar minuten klonken er nog twee', vertelde de buurvrouw van de doodgeschoten vrouw zondag.
De politie bij de woning van het gezin in de nacht van de moord
De politie bij de woning van het gezin in de nacht van de moord © Regio15
De eerste knallen waren vermoedelijk de schoten op de vrouw. De laatste twee knallen vermoedelijk de schoten waarmee de man zichzelf wat wilde aandoen. Hij werd zwaargewond in een parkje vlakbij de woning aangetroffen en is naar het ziekenhuis gebracht.
Burgemeester Huri Sahin sprak al snel van een 'afschuwelijke gebeurtenis' en een 'familiedrama'. De zwaargewonde man werd als verdachte naar het ziekenhuis gebracht, maar overleed daar afgelopen woensdagavond.