Amateurvoetballer (27) overlijdt na onwelwording tijdens training

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © pxhere
DEN HAAG - De schok is donderdagavond groot bij voetbalvereniging sv Erasmus in Den Haag. Patrick van der Heiden, speler van het vierde team, wordt tijdens de training ineens onwel. Leden van de club beginnen direct de reanimatie, maar alle hulp mag niet baten. Het kind van de club overlijdt op 27-jarige leeftijd op het voetbalveld.
Patrick was donderdag met zijn vrienden aan het trainen, toen het ineens helemaal fout ging. Diverse clubleden zagen hoe Patrick onwel werd en begonnen direct met de hulpverlening. Ook werd direct 112 gebeld en binnen vijf minuten stond het eerste medische team al op het voetbalcomplex.
Niet veel later arriveerde ook een trauma-dokter, schrijft voorzitter Hans van Vliet in een verklaring op de website. Een uur lang wordt er gestreden om Patrick terug te halen. Tot groot verdriet van de tachtig aanwezige leden blijken alle inspanningen niet meer te helpen en overlijdt de jonge voetballer.

'Hij was sympathiek'

'Patrick is van jongst af aan lid geweest van sv Erasmus', schrijft Van Vliet. 'Hij was sympathiek en wordt als kind van de vereniging gezien. Onze gedachten gaan uit naar zijn moeder, zijn broers, zijn vriendin, overige familie en vrienden, waaronder zijn teamgenoten van Zaterdag 4. Wij wensen jullie heel veel sterkte toe bij het verwerken van dit verlies.'
De impact van het overlijden van Patrick is groot, zo laat de club weten. Alle wedstrijden van de club zijn voor komend weekend afgelast. Zaterdag zal er een inloopbijeenkomst worden georganiseerd. 'Deze is vooral bedoeld om elkaar troost te bieden. Op maandag 4 december zal worden geprobeerd de gebruikelijke verenigingsactiviteiten weer op te starten.'