Urban Trail in Leiden: hardlopen en sight seeing tegelijk

Urban Trail voor het eerst in Leiden
Urban Trail voor het eerst in Leiden
LEIDEN - Mocht je van hardlopen én van het bezichtigen van steden houden, dan is deelnemen aan een Urban Trail een aanrader. Afgelopen zondag lopen honderden mensen door de historische binnenstad van Leiden.
Het parcours loopt door de historische binnenstad, maar ook langs hoogtepunten als Molen de Valk en de Hortus. Bijzonder is dat de tocht ook dwars door gebouwen heen loopt. 'Een hele leuke manier om een stad te verkennen en dan te besluiten waar je later nog eens rustig langs wilt', vertelt een dame die even inhoudt om met ons te praten.
Bij een Urban Trail is het uitdrukkelijk niet de bedoeling om binnen een bepaalde tijd de finish te halen. Nee, het doel is om sportief bezig te zijn en ondertussen leuke plekken in een stad te ontdekken. In Leiden gaat de tocht verder door de oude Sterrenwacht en dwars door museum Boerhaave en Museum de Lakenhal.
Urban Trail door Leiden
De deelnemers zijn unaniem enthousiast over deze manier van recreëren. 'Het is gezellig, je beweegt lekker en je ziet nog eens wat', vertelt een van de deelnemers. Een enkeling moppert wat over de kou, maar dat is vooral als je even stilstaat om een foto te maken. Tijdens het rennen valt het reuze mee.