Wie heeft Carlo Heuvelman tegen het hoofd geschopt? Verdachten blijven zwijgen

Zes van de zeven verdachten in het hoger beroep
Zes van de zeven verdachten in het hoger beroep © ANP
WADDINXVEEN - Niemand van de zeven verdachten in de Mallorcazaak zegt te hebben gezien wie er tegen het lichaam en hoofd van Carlo Heuvelman heeft geschopt. Tijdens de zitting van dinsdag in het hoger beroep komt geen antwoord op de prangende vraag wie het fatale gevecht met het doodgeschopte 27-jarige slachtoffer heeft gezien.
Carlo Heuvelman (27) uit Waddinxveen werd in de nacht van 13 op 14 juli 2021 in elkaar geslagen op de boulevard van badplaats El Arenal en verloor het bewustzijn. Hij overleed vier dagen later in het ziekenhuis. Nabestaanden hopen dat het hoger beroep bij het gerechtshof inzicht geeft in wie er verantwoordelijk is voor de dood van Carlo. Het hof drukte de verdachten uit Hilversum op het hart dat het hoger beroep de laatste kans is om de feiten vast te stellen.
Het gerechtshof vroeg alle verdachten om openheid te geven over wat er met Carlo is gebeurd, maar daarop bleef het ijzig stil in de rechtszaal. Wel reageerde hoofdverdachte Sanil B. (21), die als enige is veroordeeld voor doodslag en een celstraf van zeven jaar kreeg opgelegd, in de rechtszaal: 'Ook bij mij is er frustratie. Ik wil het ook heel graag weten. Nog steeds is er onduidelijkheid, ook na het horen van tientallen getuigen.'

Vechtpartij met vriendengroep

Getuigen hebben verklaard dat B. 'tekeer ging als een beest', maar hij herkent die boosheid niet. Medeverdachten zeggen dat B. is bespuugd door een vriend van Carlo en dat hij daarna in een vechtpartij is beland. Naar eigen zeggen voelde hij toen 'walging', raakte hij 'in paniek' en handelde hij 'in emotie'. Hij zegt geen alcohol te hebben gedronken.
Het gerechtshof toonde dinsdag ook beelden van de vechtpartij tussen de Hilversummers en de groep uit Waddinxveen op de boulevard voor café De Bierexpress. Het Openbaar Ministerie verdenkt zowel Sanil B. als Mees T. (20) en Hein B. (20) van betrokkenheid bij deze poging tot doodslag op een vriend van Carlo. Van het geweld tegen Carlo zijn geen beelden.
Het hoger beroep in de rechtszaak is maandag begonnen. De zittingen zijn de komende drie weken. Maandag en dinsdag bespreekt het hof de gebeurtenissen. Vrijdag is ingeruimd voor het spreekrecht van de nabestaanden. De strafeisen worden woensdag 13 december verwacht. De uitspraak volgt op 14 maart 2024.