Inbrekers krijgen kluis open in kantoor van Kruidvat

De verdachten
De verdachten © Politie
DEN HAAG - Twee inbrekers zijn op een vroege zondagochtend drie keer binnen geweest bij het filiaal van Kruidvat aan de Koppelstokstraat op Scheveningen. Het is hen gelukt om een kluis open te krijgen. De twee jonge mannen krijgen van de officier van justitie eerst een week de kans om zich te melden. Hun gezichten zijn daarom onherkenbaar gemaakt.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 5 december. Meer zaken zijn hier te vinden.
Op zondag 17 september rond 6.15 uur komen de twee voor het eerst de winkel binnen. Ze lijken precies te weten wat ze moeten doen en waar ze moeten zijn. Ook lijken ze te weten waar de camera’s hangen, want ze doen hun best om hun gezichten zoveel mogelijk buiten beeld te houden.
De inbrekers hebben een grote rugtas bij zich voor de buit die ze van plan zijn te maken. Ze gaan meteen door naar het kantoor en krijgen daar een kluis open. Wat ze verder doen in het kantoor is niet te zien, omdat een van hen de camera wegdraait met de stok van een bezem.
Kruidvat drie keer bezocht door inbrekers - Team West
In de winkel zijn ze nog wel gefilmd. Bij hun vertrek letten ze goed op of niemand ze ziet. In totaal zijn de inbrekers die zondagochtend tussen 6.15 en 10.00 uur drie keer binnen geweest in het filiaal. Ze zijn allebei blank, tussen de 15 en 21 jaar oud en ongeveer 1,65 tot 1,75 meter lang. De één heeft een wat voller postuur dan de ander.
De gezichten van de twee zijn onherkenbaar gemaakt en de politie roept hen op zich te melden, om te voorkomen dat er duidelijkere beelden worden getoond. Ook tips over hun identiteit zijn uiteraard welkom.

Weet u wie het zijn?

Bel de opsporingstiplijn: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Of vul een digitaal tipformulier in op de site van de politie of Meld Misdaad Anoniem