Zes autobranden in half uur gesticht door dezelfde man

De verdachte
De verdachte © Politie
DEN HAAG - Een flink aantal autobranden in Den Haag is waarschijnlijk het werk van één man. Tot die conclusie komt de politie na onderzoek en het bekijken van camerabeelden. Op maandagavond 9 oktober zijn er zes auto's in brand gestoken in verschillende straten. De verdachte is duidelijk in beeld.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 5 december. Meer zaken zijn hier te vinden.
De meldingen van de branden werden die avond gedaan tussen 23.05 en 23.40 uur en kwamen uit de Engelenburgstraat, de Zusterstraat, de 's-Gravenzandelaan en de Hulshorststraat. De aangestoken wagens raakten flink beschadigd en in een van de gevallen sloeg het vuur ook over naar een auto die ernaast geparkeerd stond.
De verdachte is op meerdere plekken te zien. De politie heeft zijn route gereconstrueerd aan de hand van de meldingen en de camerabeelden: Paul Krugerlaan, Engelenburgstraat, Steijnlaan, Uitenhagestraat, Zusterstraat, Rozenburgstraat, 's-Gravenzandelaan, Uitenhagestraat, Steijnlaan, Dierenselaan, Hulshorststraat. Wie hem op die route of tijdens het aansteken van de branden heeft gezien, wordt gevraagd zich te melden. Ook informatie over het motief voor de brandstichtingen is welkom.
In half uur zes auto's in brand gestoken - Team West
De blanke man heeft kort opgeschoren haar en draagt een grijs vest met en een zwarte bodywarmer met links op de borst een wit logo. Daaronder heeft hij een grijze trainingsbroek aan, en schoenen met witte zolen. Ook heeft hij een tasje om.

Herkent u hem?

Bel de opsporingstiplijn: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Of vul een digitaal tipformulier in op de site van de politie of Meld Misdaad Anoniem