Koning bezoekt Juridisch Loket in Den Haag: 'Heel geïnteresseerd'

De koning kwam op uitnodiging van de minister kijken bij het loket
De koning kwam op uitnodiging van de minister kijken bij het loket © ANP
DEN HAAG - Koning Willem-Alexander heeft woensdagmiddag een werkbezoek gebracht aan het Juridisch Loket in Den Haag. Hij was daar op uitnodiging van demissionair minister Weerwind van Rechtsbescherming. En zo kon de koning met eigen ogen zien hoe burgers geholpen worden bij juridische problemen.
De koning sprak met medewerkers van het Juridisch Loket en met mensen die daar zijn geholpen. Bijvoorbeeld omdat ze problemen hadden met hun huisbaas, met een echtscheiding of bij een arbeidsconflict.
'We zagen dat de koning heel geïnteresseerd was en heel veel vragen stelde. Je zag ook dat hij zich realiseert hoe belangrijk het recht is en hoe mensen kunnen zoeken en klem zitten als dat er niet is', vertelt medewerker Willemijn van Helden tevreden na het bezoek van de koning.
De koning op bezoek bij het Juridisch Loket
De koning op bezoek bij het Juridisch Loket © Omroep West
'We hebben laten zien hoe het in de praktijk daadwerkelijk werkt. We hebben ook Nederlanders die op zoek zijn naar het recht of die een hulpvraag hebben aan het woord gelaten. We hebben ook laten zien hoe we die mensen kunnen helpen', vertelde Franc Weerwind, demissionair minister van Rechtsbescherming. Hij vergezelde de koning bij zijn bezoek.
Weerwind wilde de koning laten zien dat hij stappen heeft gezet om burgers eerder en effectiever te helpen bij juridische problemen. Alles om te voorkomen dat deze escaleren. Toegang tot het recht is een belangrijk speerpunt van demissionair minister Weerwind.