Risicoloos illegaal vuurwerk inleveren bij voetbalstadion

© ANP
DEN HAAG - Mensen die van hun illegale vuurwerk af willen, kunnen het dit jaar opnieuw inleveren op de parkeerplaats van het ADO-stadion. De gemeente biedt hen daarvoor op woensdag 27 december de gelegenheid zonder dat zij een straf riskeren. Hiermee hoopt Den Haag minder illegaal vuurwerk te zien op straat.
Het is niet de eerste keer dat er een vuurwerkpunt wordt ingericht. De afgelopen jaren konden mensen ook al hun vuurwerk inleveren bij het stadion van ADO Den Haag. Vorig jaar werd 25 kilo vuurwerk verzameld, mede omdat de gemeente Pijnacker-Nootdorp haar bewoners ook verwees naar deze plek.
Een tafel vol illegaal vuurwerk tijdens de inleveractie vorig jaar
Een tafel vol illegaal vuurwerk tijdens de inleveractie vorig jaar © Omroep West
Op woensdag 27 december kan tussen 09.00 en 17.00 uur illegaal vuurwerk worden afgegeven. Daarbij geldt wel een maximale hoeveelheid van 25 kilo per persoon.

'Alle beetjes helpen'

Dit vuurwerk wordt gewogen, in antistatische zakken gedaan en veilig verpakt met piepschuim, om te voorkomen dat er per ongeluk een ontbranding plaatsheeft. Er is geen streefgewicht dat de gemeente wil ophalen, maar eerder gaf een woordvoerder aan dat 'alle beetjes helpen'.