Drukke tunnels bij Mall of The Netherlands weken dicht, mogelijk half uur langer onderweg

De westzijde van de Spoortunnel
De westzijde van de Spoortunnel © Rijkswaterstaat/Tineke Dijkstra
LEIDSCHENDAM - De drie tunneldelen in de N14 bij Leidschendam en Voorburg worden begin volgend jaar drie maanden lang doordeweeks afgesloten voor het vervangen van de verlichting. Ook de komende nachten wordt er in de drukke tunnels gewerkt. Verkeer moet rekening houden met extra reistijd, oplopend tot wel dertig minuten.
De Sijtwendetunnel bestaat uit drie afzonderlijke tunnels. Van oost naar west zijn dit de Vliettunnel, Parktunnel en de Spoortunnel. De werkzaamheden, die volgens de planning tot 18 mei 2024 duren, hebben gevolgen voor het verkeer op deze drukke route die de A4 en de N44 met elkaar verbindt.
In de nachten van donderdag op vrijdag, vrijdag op zaterdag en ook tijdens de nachten van donderdag 14 en vrijdag 22 december zijn delen van de tunnel afgesloten voor voorbereidende werkzaamheden. Er staan omleidingsroutes aangegeven.

Tot half uur langer onderweg

Naast het vervangen van de verlichting wordt meteen ook ander onderhouds- en renovatiewerk uitgevoerd, zoals het vernieuwen van de blusleidingen. Weggebruikers worden tijdens afsluitingen omgeleid en moeten rekening houden met extra reistijden van tien minuten tot een half uur.
In tegenstelling tot veel andere werkzaamheden, heeft het werk volgend jaar niet in de weekenden, maar juist doordeweeks plaats. Daarmee wordt geprobeerd om het drukbezochte winkelcentrum Mall of the Netherlands, pal gelegen aan de N14, zo goed mogelijk bereikbaar te houden.
De oostelijke ingang van de Vliettunnel
De oostelijke ingang van de Vliettunnel © Rijkswaterstaat/Tineke Dijkstra