Eurojackpot zoekt winnaar van ruim 600.000 euro: 'Vijf getallen en bonusgetal goed'

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © ANP
DEN HAAG - Wie is de grote winnaar van ruim 600.000 euro? De Eurojackpot is op zoek naar iemand die met de trekking van vrijdag maar liefst 612.134,70 euro heeft gewonnen. De winnaar voorspelde de vijf winnende getallen en een bonusgetal goed, maar is dus nog zoek.
Het winnende lot is verkocht bij Primera van de Wege, aan de Betje Wolffstraat in de Haagse wijk Moerwijk. Het is overigens niet de eerste keer dat daar een grote geldprijs valt: vorig jaar viel er ook al een grote Lotto-prijs van 1 miljoen euro.
De winnaar van de ruim zes ton is echter nog niet bekend. 'Om te kunnen overgaan tot uitbetaling van de geldprijs, roept de Nederlandse Loterij de winnaar op zich te melden', laat de loterij zaterdag weten. Diegene zal overigens nog wel flink belasting moeten betalen: er gaat 29,5 procent aan kansspelbelasting van de prijs af.

Vijf getallen goed geraden

De winnaar voorspelde de cijfers 2-8-28-32-37 en de bonusgetallen 3 en 6. Alle vijf de getallen werden goed geraden, met ook nog eens een bonusgetal. De Eurojackpot is een kansspel dat wordt gespeeld in achttien Europese landen. Iedere dinsdag en vrijdagavond is er een trekking, met een jackpot die kan oplopen tot 120 miljoen euro.