Twee zwaargewonde inzittenden van gecrashte auto uit water gehaald

De auto is uit het water getakeld
De auto is uit het water getakeld © Regio15
DELFT - Twee mensen zijn zondagochtend in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, nadat ze met hun auto in het water waren beland. Het ongeluk gebeurde langs de Oostpoortweg in Delft. Duikers van de brandweer hebben de slachtoffers uit het water gehaald en gezocht naar eventuele andere inzittenden.
De politie laat weten dat één van de mannen later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen is overleden. Later zijn nog twee overleden vrouwen gevonden in het water vlakbij de plek van het ongeluk. Of ze ook in de auto zaten, kan een politiewoordvoerder nog niet met zekerheid zeggen. 'Maar we houden er wel rekening mee.'
Iets voor 5.00 uur ging het mis. De auto raakte van de weg en kwam in de sloot terecht. Gealarmeerde hulpdiensten rukten massaal uit. Naast verschillende brandweerwagens en duikteams kwamen er zeker zes ambulances naar de Oostpoortweg. Ook werden er drie traumahelikopters opgeroepen. Uiteindelijk kwam er één traumateam naar Delft.
Bekijk hier beelden van het ongeluk:
Man overleden nadat auto in het water belandt
Omdat er volgens de brandweer mogelijk meerdere mensen in de auto zouden zitten, is er na het vinden van de twee gewonde slachtoffers verder gezocht. 'Met de duikers is de auto en een groot gebied onder water rond het voertuig doorzocht. Het voertuig is met een kraanwagen uit het water gehesen, daarna is nogmaals op de plek van het voertuig onder water gezocht', meldt de brandweer. Er is niemand meer gevonden.
Hoe het ongeluk is gebeurd, wordt nog onderzocht. De politie heeft het gebied afgezet en doet onderzoek naar de oorzaak.