Man overleden na crash met auto in water

De auto lag grotendeels onder water
De auto lag grotendeels onder water © Regio15
DELFT - Eén van de inzittenden van de auto die zondagochtend in Delft in het water belandde, is in het ziekenhuis overleden. Dat meldt de politie. Een andere man is zwaargewond geraakt. De identiteit van beide slachtoffers is op dit moment nog niet bekend.
Later zondagochtend zijn er nog twee overleden mensen gevonden. De vrouwen lagen in het water tussen de Oostsingel en de Oostpoort, vlakbij de plek van het ongeluk. Of ze ook in de verongelukte auto zaten, kan een politiewoordvoerder nog niet met zekerheid zeggen. 'Maar we houden er wel rekening mee.'
Het ongeluk gebeurde iets voor 5.00 uur langs de Oostpoortweg. De wagen kwam door nog onbekende oorzaak in het water terecht. De politie laat weten dat de passagier van de auto op eigen kracht naar buiten is geklommen. Hij is gered door de brandweer. Duikers hebben de bestuurder vervolgens uit het water gehaald. Ze zijn allebei in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, waar een van hen later is overleden.
Bekijk hier beelden van het ongeluk:
Man overleden nadat auto in het water belandt
'Het leek er even op dat er sprake was van mogelijk meerdere personen in het voertuig', meldt de politie. 'Nadat het voertuig met een kraanwagen uit het water werd gehesen, is er nogmaals een groot gebied onder water doorzocht door de duikers van de brandweer. Hierbij zijn geen andere personen meer aangetroffen.'
Hulpdiensten rukten massaal uit voor het ongeluk. Naast verschillende brandweerwagens en duikteams kwamen er zeker zes ambulances naar de Oostpoortweg. Ook werden er drie traumahelikopters opgeroepen. Uiteindelijk kwam er één traumateam naar Delft.

Onderzoek naar oorzaak

Het is nog onduidelijk hoe de wagen in het water terecht is gekomen. De Verkeersongevallenanalyse van de politie doet daar onderzoek naar. De auto is in beslag genomen en wordt ook onderzocht. Mensen die meer informatie over het ongeluk hebben, kunnen bellen met 0900-8844.